Romanya’nın Ankara Büyükelçisine Dostluk Beratı

Ankara Üniversitesi ATAUM’da düzenlenen Romanya Kültür Gününde Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Gabriel Catalin Sopanda’ya Rektörümüz Prof. Dr. Erkan İBİŞ tarafından “Ankara Üniversitesi Üstün Dostluk ve Liyakat Payesi Beratı” takdim edildi.

Ankara Üniversitesi Avrupa Araştırmaları Merkezi (ATAUM) ve Romanya Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Romanya Kültür Günü ATAUM’da gerçekleşti.

Mix World Ensemble Grubunun konseriyle başlayan etkinlikte açış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Erkan İbiş yaptı. Sonrasında düzenlenen törenle Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Gabriel Catalin Şopanda’ya; “İki ülke arasındaki ilişkilere ve Büyükelçilik ile Üniversitemiz arasındaki sosyal, kültürel ve akademik işbirliklerine yaptığı katkı” nedeniyle “Ankara Üniversitesi Üstün Dostluk ve Liyakat Payesi Beratı” takdim edildi. Törenin ardından bir konferans veren Büyükelçi, Romanya-Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilere değindi.

Romanya Kültür Günü, düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışı ve Romanya kültürünü yansıtan workshoplar’ın ardından, film gösterimiyle sona erdi.