104. Yılında Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ve Ankara Üniversitesi Çınarları Ödül Töreni etkinliği Rektörlük 100.Yıl Salonunda yapıldı. Yoğun bir katılımın olduğu tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Soprano Doç. Dr. Demet Gürhan ve Öğrencileri ile Piyanoda Doç. Dr. Güler Demirova Györffy’nin sunduğu müzik dinletisiyle başladı.

Program, Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan’ın gerçekleştirdiği “Türk Tarihini Değiştiren İki Gemi: Nusret Mayın Gemisi ve Bandırma Vapuru” başlıklı konferansla devam etti. Ankara Üniversitesi Modern Dans Anasanat Dalı Öğrencilerinin hazırladığı ve günün anlam ve önemini yansıtan Lirik Dans Sunumunun ardından Rektörümüz Prof. Dr. Erkan İbiş konuşmasını yaptı ve bu yıl altıncısı gerçekleşen Ankara Üniversitesi Çınarları Ödül Törenine geçildi.

Törende Fakülte Yönetim Kurulları tarafından önerilerek, Ankara Üniversitesi Senatosu kararıyla “Ankara Üniversitesi Çınarı” unvanını almaya hak kazanan 80 yaş üstü 11 emekli öğretim üyemize beratları ve plaketleri Rektörümüz ve Dekanlarımız tarafından takdim edildi. Bilim Çınarlarımız adına konuşmayı bu yıl, Tıp Fakültemiz Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dikmen Arıbal yaptı.