Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi

1983 yılında Prof.Dr.İbrahim Ceylan’ın başkanlığında Rektörlük binası içinde kurulan “Beden Eğitimi ve Spor  Bölümü 1993 yılında Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu adını aldı, 1999 yılında ise Gölbaşı Yerleşkesine taşındı.

Yüksekokul, 2013 yılında Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesine dönüşmüştür ve halen Gölbaşı Yerleşkesinde eğitime devam etmektedir. Spor Bilimleri Fakültemiz bünyesinde; Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük Eğitimi olmak üzere üç ayrı bölüm bulunmaktadır. Bu bölümlerde sporun her dalında ve insan hareketleriyle ilgili uğraşlarda organizmanın yapı ve fonksiyonlarını bilen, antrenmanın biyolojik ve psikolojik stresine uyumları kavrayabilen, sporun toplum ve birey üzerindeki psiko-sosyal etkilerini izleyip değerlendirebilen, spor teşkilatının yapı ve işleyişini tanıyan, beden eğitimi ve spor öğretmenleri, spor yöneticileri ve antrenörler yetiştirilmektedir.