Kreiken Rasathanesi Etkinlikleri

Ankara Üniversitesi Gözlemevi, geçen 40 yıllık süre içerisinde ülkemizde gökbilimin gelişmesine öncülük etmiş önemli bir kurumdur. Bir taraftan uluslararası düzeyde yürütülen bilimsel araştırmalara veri sağlarken diğer taraftan toplumun Astronomi konusunda aydınlatılması amacıyla kapılarını daima gökyüzü meraklılarına açık tutmaktadır. Bu amaçla Astronomiye ilgi duyan kişi, kurum ve kuruluşları bilgilendirmek ve Astronomi’yi sevdirmek için etkinliklerini aşağıdaki 3 başlık altında gerçekleştirmektedir:

1) Halk günleri
2) Özel Etkinlikler
3) Eğitsel etkinlikler

Tüm etkinlikler profesyonel gökbilimciler ile Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğrencileri tarafından organize edilmekte ve yürütülmektedir. Halk Günü ve Özel etkinlikler için randevu almanıza gerek yoktur.

DETAYLI BİLGİ

• Yekili Birim